25 March 2011

Dah besar,jadi kecik balik ;p

Assalamualaikum,

wowwwww dah lama x update blog, sorry my dear blog, sgt2 busy beeee ;p



Macam-macam nak cerita kat blog,tapi tak dapat nak cari masa yang sesuai,ok mai la saya buat dalam point,ape yang telah berlaku lately:
  1. Last week mmg busy yang tahap tak penah saya lalui. Tido straight kul 3 pagi lebih...
  2. Kawan masuk wad 12/3 tu, n kene operate 16/3 tu.
  3. Mase tu la my first experience tunggu kat luar bilik bedah from 12am-6am, bedah selesai pukul 3.30am, tp ain terus masuk icu utk pantauan rapi.
  4. Then pasal assignment lak, mmg x leh lari la kan,sbb namapun pelajar uni ;p
  5. Kuiz lagi,huhu
  6. Test lagi =_="
  7. Rasa nak balik je rumah,duk kat rumah senyap2 huhu (eh nie bukan perkara yang berlaku lately,haha sbb perasaan tu mmg sentiasa ade kan ;p)
Banyak lagi yang jadi, cuma yang tu je la yang dapat ditulis.

Hari ni nak share pasal kerenah manusia. Itu la yang pepatah kata, "rambut sama hitam,tapi hati lain2". Kan3? Walaupun dah besar,dan bergelar pelajar universiti, tapi ada je yang akan buat kerenah budak2. Contohnye,tetibe je merajuk la, tetibe tak cakap ngan kite la...

Memang la, kalau dah besar,tp x de sifat kebudak-budakkan tu, asyik serius je,mmg la x best, n tak baik untuk kesihatan,haha tapi jangan la terlalu OVER!!! Penat tau tak nak deal with this kind of situation.

Ayah saya penah kata kat saya, "be more rational,more practical and less emotional". So skrg kene kurangkan emo,huhu.

Lagi satu, kite sume dah besar, tegur la apa2 yang salah,tapi tegurlah secara berhemah dan baik. Kurang setuju dengan pendapat sesetengah orang yang kate,"dia dah besar,leh pikir sendiri,tak yah la tegur". Kalau cam tu, nanti orang tu wat salah, akan keep on doing the same mistakes sebab maybe
1- dia x perasan yang bende tu salah atau menyakitkan hati orang atau
2-dia lak yang fikir, selagi orang tak tegur,maknenye orang tu ok ngan dia, maknenye ape yg die buat tu x salah...
huhu such a misunderstanding...

So as a conclusion,kalau dah nampak sangat orang tu, cam x tau je yang die wat tu adalah salah,sila la tegur ye. Jangan la fikir yang orang tu ade power,leh bace fikiran kite yang sebenarnye tengah marah kat dia ;p

That's all for now...

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa

2 comments:

Raja Ellysya said...

btol2..kta da besar,xkan msih nk berfikiran mcm budak2.penat nk lyan org mcm ne....kena jaga hati mcm PRINCESS.

Syafiqa said...

sgt setujuuuuu! penat sgt :(, kalau kamu,kamu wat ape ye? kite skrg nie wat biase je, walaupun sgt2 la x selesa dgn keadaan skrg :P