02 September 2011

Sesiapa yang memiliki dslr atau menggunakan dslr, sila baca. PENTING!

Terkejut?


Assalamualaikum,

Salam kemerdekaan dan salam aidilfitri :D

Ok, kepada yang ada dan yang menggunakan dslr, silalah pakaikan filter pada lens dslr anda ye.
Kalau tak silap, ramai yang tak tau pasal filter ni. Filter ni, sangat penting untuk menjaga kebersihan dslr, iaitu tak de la berabuk kat lens anda(so gambar pun clear, kalau tak silap :P), elak bercalar pada lens dan untuk long lasting kan dslr itu. Untuk protection la.

Tulis macam ni, sebab gambar di atas. Ermm akak yang punya, yup, yang pecah tu ialah filter. Nasib baik la jugak, memang dah pakaikan filter, kalau tak, erm habis la lens tu.


Tapi still :( upah bukak filter tu RM 50, ganti filter lain RM 80. And, function autofocusing kat lens dah tak de :( Semua sebab filter tu terkedalam, :(

So sayangilah dslr anda. Jauhinya dari budak kecik sebab dslr itu fragile la jugak!


Filter yang terkedalam itu :(

Ayoyo

Masa gi kedai kamera untuk bukak filter tu, teringat my former camera :'( sobs

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa


4 comments:

cik sue ;) said...

mak aih..cayang nyer.. bende mahal kne treat cara vvip yeh..hehe

Princess Icha said...

tringin gak nk dslr..emm ble nk dpt nih..hehe

Syafiqa said...

cik sue ;) - agakla, memang sayang, sama ada gi servis, atau beli lens lain :( sayangilah barang2 anda, huhu

Princess Icha; cepat kumpul duit ;D haaa duit raye, kumpul utk dslr :D

Wanz Mejuez said...

kalau nak beli yang baru rasanya mahal.. nak ganti pun kena duit.. jadi sama2 kena jaga benda mahal ni..

DSLR.. >_<