22 September 2011

When the new semester comes!!!





Assalamualaikum,

Wow it's been awhile i dont post any entry. Felt so bad, this is because i've started my new semester already. So yup, new place and the wifi seems so slow :(

A lot of things to settle due to the new semester. Again, felt so bad for my pity little blog. So tadaaaa, picturesss!

New semester, equals to...

A NEW Place, the view from my NEW faculty

NEW Faculty's building

The view of the NEW faculty

NEW Lecture Hall

Those NEW chairs and everything

NEW place to sleep = my NEW room :D

NEW study table, it's not new, but just new for me :P LOL

Using NEW Mug :D

NEW Calculator :( this is all because i could find my old one :(

NEW Books? Nope!!! But guess what, all the green labels are LAW BOOKS!

New semester, new goals, new challenge!!! So all the best Syafiqa! Will try my very best to get an excellent result for this semester and also, to update my blog :D

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa




09 September 2011

Counting days!

Assalamualaikum.

Hi there, wow kinda busy lately because of PACKING! Yup counting days to Johore. I do feel excited to meet my friends, at the same time scared to see the subjects that I'll face this semester.

Thrill, also sad to leave my family :( gonna misses them very very super duper much! Haha. Wish me luck guys ;) wow it's kinda months that I don't even touch a BOOK!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

05 September 2011

Rumah terbuka? Best ke? (17 gambar :P)




Assalamualaikum

Salam aidilfitri semua!!!

Raya2 nie, blog pun raya gak kan :D haha. 3hb lepas, alhamdulillah, selesai wat rumah terbuka. Kawan2 ada la jugak yang sudi datang. Best ke rumah terbuka nie? Nak tau? Jom tengok gambar la. Sebab gambar akan ceritakannya :D


Sisters!

Cousins!

Primary school's friend aka my former neighbour

Primary school's

Blogger Perak!!!

Bpians!

Retisss, Cik Reena Tan

Feels like laughing :D hehe

Peace yoww!

Hah? Haha

Ha hahahaha

Me; roar
Kak Reena; ape tu? erk
Lai; Syafiqa buat ape tu?
Rahim; wei ape nie? (tanya kat angah,sambil berbisik) :P

Angah; dia buat lawak la, hahahahah
Kak Reena; la ye ke, hahahah

Syafiq; wei ape korang buat nie?
Megat; free style leeee

Family :D

Farah Wahida in the house :D

Inilah aktiviti tahunan kami :D

Haaa, dapat pun update pasal raye. So korang rase best tak rumah terbuka? :D Sila cakap best banyak kali, haha

Thank you very much for those yang sudi datang, really appreciate that. Sebab kawan ayah ramai beno, bila kawan saya ade yang datang, seronok sangat :D InsyaAllah kalau buat rumah terbuka lagi, akan jemput korang :D

Btw rasa nak buat giveaway, ada yang nak join ke?

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa


02 September 2011

Sesiapa yang memiliki dslr atau menggunakan dslr, sila baca. PENTING!

Terkejut?


Assalamualaikum,

Salam kemerdekaan dan salam aidilfitri :D

Ok, kepada yang ada dan yang menggunakan dslr, silalah pakaikan filter pada lens dslr anda ye.
Kalau tak silap, ramai yang tak tau pasal filter ni. Filter ni, sangat penting untuk menjaga kebersihan dslr, iaitu tak de la berabuk kat lens anda(so gambar pun clear, kalau tak silap :P), elak bercalar pada lens dan untuk long lasting kan dslr itu. Untuk protection la.

Tulis macam ni, sebab gambar di atas. Ermm akak yang punya, yup, yang pecah tu ialah filter. Nasib baik la jugak, memang dah pakaikan filter, kalau tak, erm habis la lens tu.


Tapi still :( upah bukak filter tu RM 50, ganti filter lain RM 80. And, function autofocusing kat lens dah tak de :( Semua sebab filter tu terkedalam, :(

So sayangilah dslr anda. Jauhinya dari budak kecik sebab dslr itu fragile la jugak!


Filter yang terkedalam itu :(

Ayoyo

Masa gi kedai kamera untuk bukak filter tu, teringat my former camera :'( sobs

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa


01 September 2011

First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia







Assalamualaikum,

Haaaa akhirnya, dapat jugak siapkan entri ni sebab lama dah peram jadi pekasan, eh tak jadi pekasam lagi laaa, :D Ok jom join! Meh klik gambar di atas untuk info lebih lanjut.


Antara syarat2 dia;

Join group Rakan Blogger Klik1Malaysia di facebook (wajib)- DONE!

Korang digalakkan untuk ping (daftar) blog korang di website Klik1Malaysia (tiada paksaan)- DONE! sy nombor 161 tau :D

Buat satu entri bertajuk "First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"- DONE!

Letak Gambar di atas di dalam entri korang,- DONE!

Dan bagitahu hadiah yang korang teringin nak menang .

OK, yang ni saya suka semua laaa, macam mana? Haha tapi, yang saya nak sangat ialah...


Doodle yang comel tajaan Cik Asfz x 5 Pemenang- nie yang saya nakkkk sangat! Comel kan, saya sukeeee doodle!!!

Yang lain pun best! Antaranya....

Wang tunai RM 50 tajaan Asfandi Ahmad x 2 Pemenang- nakkkk


Wang tunai RM 10 tajaan Yaya Mohd x 10 Pemenang- nakkkk


Domain setahun tajaan Intan Nur Fateha x 1 Pemenang- nakkkk

Domain setahun tajaan Tengku Nizam x 2 Pemenang- nakkkk


Topup RM 10 tajaan Tieha Nur Fatiha x 5 Pemenang

Topup RM 10 tajaan LoveIslam x 5 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Amal Espraza x 1 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Azri Johan x 1 Pemenang

Topup RM 10 tajaan Syafiq Salim x 1 Pemenang

Jap, all the top up, kalau postpaid? Boleh gak kan :D hehe

Design fanpage / profil facebok bernilai RM 30 tajaan Haru Elie x 1 Pemenang- nakkkk


Shawl yang cantik tajaan Nur Liyana Zainal x 6 Pemenang- nakkkk

Shawl kebaboom tajaan Cik Amalina Zainal x 2 Pemenang- nakkkk, saya suka shawl :D


Keychain Handmade tajaan Nyamuk Terbang x 3- nakkkk tulis nama sy ye :D


Iklan Gambar bersaiz 230 x 60 sebulan di Klik1Malaysia
bernilai RM 50 x 5 Pemenang- why not, rite?

Iklan Text (10 patah perkataan) sebulan di Klik1Malaysia bernilai
RM 30 x 5 Pemenang- why not, rite?


Accessories yang cantik untuk pemenang perempuan atau
topup RM 10 untuk pemenang lelaki tajaan Fara Anak Abah x 5 Permenang- nakkkk, comel kot!!!

Ok, DONE untuk pilih hadiah yang saya sangat nakkkk :D

Tag kawan kalau sudi . (tak wajib)

Ok, saya tag

UMIE
SUE ;)
FANAD
AIMIFIQA
ATHIRAH
FIZA

Yeah DONE jugak!


Follow blog ini dan blog penaja hadiah di bawah ni (ikut suka korang)
tapi better follow untuk dapat update pasal GA ni


Yup, DONE following them :D Semua saya jadi follower blog, kecuali, Kaki Online, Azri Johan dan Haru Elie sebab tak de button follower, so saya like fb fan page. Dikira kan :D


Yang paling penting korang letak banner group
di bawah ni kat sidebar blog korang (wajib)

Nak copy code? Sila tengok SINI

Yup, DONE!

Ok, then, harap kita semua dapat hadiah dan saya pun harap ada lah rezeki saya :D aminnnn. Ok, semua cakap Syafiqa akan menang GA! Hehe

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa