19 July 2011

Bruno Mars



Assalamualaikum,

Apa khabar semua, pertamanya nak cakap terima kasih kepada sesiapa yang sudi singgah dan follow, terima kasih juga kepada Cik Aimifiqa yang banyak tolong dan banyak bagi tips sebagai seorang blogger, thank you :D sayang kamu banyak2 :D

Sebenarnya dah lama dah nak cakap pasal Bruno Mars, mesti semua orang kenal kan, siapa dia ni. Nama sebenar beliau ialah Peter Gene Hernandez(dari En Wiki), iaitu penyanyi yang nyanyi lagu start dengan Billionaire lepas tu
  • Just the way you are
  • Grenade
  • Talking to the moon
Lagu2 di atas antara yang sangat hit dan for me sangat la buat perempuan cair :P haha jujur betul, tapi memang betul kan, which dalam lagu Just the way you are, dia suka perempuan tu in every way which he said, coz you're amazing, just the way you are :D sangat sweet dan sangat romantik haha bila dengar lagu nie memang boleh buat perempuan tersenyum sendiri.Kalau seseorang lelaki nyanyi kat perempuan yang dia suka, perempuan tu mesti akan terharu sangat2 dan boleh nangis la :P

Lagu Grenade, menunjukkan lelaki tu sanggup buat apa sahaja untuk perempuan yang dia suka. For me, more to kegilaan seseorang lelaki tu apabila suka kat seseorang perempuan yang mengharapkan cinta perempuan tu sanggup buat apa sahaja walaupun lelaki tu yang akan sakit, tapi dalam lagu nie, perempuan tu tak akan buat the same thing mungkin sebab dia tak cintakan lelaki tu.. kan,,

Lagu Talking to the moon pulak, dia sangat sayangkan perempuan tu, dan bertapa rindunya dia, dia macam cakap dengan bulan dan mengharapkan perempuan yang dia sayang tu, dengar dan cakap balik dengan dia. Dia tak kisah orang cakap dia gila sebab pada dia, semua orang tak faham :D

So lagu2 Bruno Mars ni memang sangat sweet dan buat perempuan2 terutamanya, akan mengharapkan semua lelaki macam nie, haha :P kot laaaa Tapi kan, sy pernah baca satu buku yang bertajuk...



Kalau baca buku ini, memang banyak la info yang saya dapat, hehe tapi dalam salah satu part dalam buku ini, mengatakan bahawa, lelaki ni akan buat sesuatu yang realistik je. Mesti penah dengar ayat yang, lautan api sanggup direnangi semua tu kan? Kalau ikut buku ini, yang sanggup buat ialah perempuan. Sebab pada lelaki yang tu tak realistik.

Lepas tu saya pun berfikir, adakah lirik2 dalam lagu Bruno Mars tu, perempuan yang sanggup buat semua tu, atau lelaki? haha Tapi maybe lelaki sanggup buat yang macam lagu Grenade tu, sebab ianya realistik, kot laaa, haha

Tapi kakak saya pula kata, sebenarnya, kalau seseorang lelaki tu memang sangat sayangkan seseorang perempuan tu, apa2 pun sanggup. Lepas tu saya pulak tanya, ada ek? sapa? Haha bila fikir balik, maybe ada ramai la kot lelaki yang macam tu kat luar sana, who knows rite...

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa


17 comments:

syafiqakarim said...

huhu..sukeeee

Syafiqa said...

Syafiqakarim; we are in the same boat :D

HASNORWANI ... said...

hehehehe suka gak

Syafiqa said...

Hasnorwani; kannn :D sweet

akoo said...

lazy song pon besh! =)
lagu2 die mmg sume sdap2 kann..
heheee

Syafiqa said...

haah, lazy song tu, more kepada ape yang bruno mars rasa :D best gak, semua la best

~cik tiram~ said...

saya minat giler kat dier...huuuu

Syafiqa said...

~cik tiram~; kan, sebab dia sangat sweet hehe

Fi_Qa said...

assalamualaikum...
thanks for visiting my blog just now,and i'm visiting your blog & already become your follower girl...
=)
follow me back yaa...

Syafiqa said...

Waalaikumsalam, tq for becoming one of my follower :D yeah, will do the same too :D

saya dewi said...

sukaaa juga dengan B.Mars lagu dia besh boleh sengih sengih macam kerang busuk kalau dengar and hayati. keh keh keh. btw nice entry. i like. aummm ^__^

Syafiqa said...

saya dewi; lagu bruno mars, memang best kan, haha kerang busuk ek :P thx sebab suka entri nie :D

CikFF said...

jiran umah ff neh.. haha..
1st tau pasal dia 'just the way u are'..
my fren dedicated lagu tu untuk ff..haha

Mariambebakar said...

wah, minat bangat dengan bruno mars!!

Syafiqa said...

CikFF; haha jiran, acece, kirim salam kat jiran tu ye..

Mariambebakar; wah dah jumpe peminat nombor satu dia :D

HASNORWANI ... said...

http://nikmatsyukur.blogspot.com/2011/07/bocor-satu-lagi-rahsia.html

lihat lagu dlm entry ni...pasti anda pun peminatnya...he3

Syafiqa said...

Marry you, yang Glee version lagi best, ce dengar,hehe :D