31 July 2011

Salam ramadhan, mesti baca dan tonton!



Assalamualaikum,

How r u? Great? Btw seperti yang kita semua tahu, ramadhan datang lagi. Alhamdulillah :D Jumpa lagi dengan ramadhan. Dan ramai yang akan buat entri mengenai bulan yang mulia ini. Sy pun tak terkecuali.

Ok, straight to the point. Bulan ramadhan datang setahun sekali je. Oleh itu, kena la terus set, apa2 yang kita nak capai dalam bulan ini.

  • Beli baju raya siap2?
  • Buat kuih raya banyak2?
  • Beli banyak juadah berbuka puasa?
  • Boleh tido lama2?
Haaaa jangan la macam tu, masa bulan nie la kita boleh fokus dan tingkatkan amalan2 kita. Syaitan digari, kalau contohla kita masih tak berubah ke arah kebaikan, maknanya there must be something wrong somewhere. Sebab mungkin nafsu tak elok dah menguasai diri. Dalam bulan Ramadhan ni, jom
  • Solat terawih :D
  • Khatam Al-Quran 30 juzuk
  • Bermaaf-maafan sesama kita
  • Berbuka puasa secara sederhana
  • Banyakkkan berzikir dan selawat
  • Kejar keberkatan, malam Lailatul Qadar, insyaAllah
  • Berzakat
Harap2 dapat la khatam lagi, aminnn. Yeah kena disiplin. Sama2 la kita memaksimakan bulan ramadhan ini sebaik mungkin,sebab kita tak tahu adakah sempat kita merasai bulan Ramadhan seterusnya.

Salam Ramadhan

Jom tengok video inianwarhadi, :D


Till we meet again,
xoxo
Syafiqa

7 comments:

Fi_Qa said...

SELAMAT BERPUASA JUGA!!
=)

TeRRoRRiZZ said...

sangat setuju angan entry nih...
semoga kita dilimpahi nikmat dan rahmat.....

Syafiqa said...

Fi_Qa; tq, anda pun :D

TeRRoRRiZZ; terima kasih :D aminnn

Aimifiqa said...

selamat bpuasa syiqa!

iefa ujang said...

salam ramadhan fiqa :)

Aida Omar said...

betul kata shafiqah.. kita perlu kejar amalan di bulan mulia nie..sebab kita tak tahu kan ajal bila.. nice..
tq shafiqah..salam ramadhan :)

Syafiqa said...

Aimifiqa: selamat berpuasa gak fiqa :D

iefa ujang; tq,tq, salam ramadhan jugak :D

Aida Omar; betul2, sama2, salam ramadhan juga :D