12 August 2011

once upon a time...




Assalamualaikum,

Sebelum cakap apa2, nak cakap alhamdulillah, dah 11 hari kita menjalani ibadah puasa. Hari nie masuklah fasa kedua ramadhan iaitu fasa keampunan. Yang 10 hari pertama ialah keberkatan, 10 hari kedua ialah keampunan dan 10 hari ketiga ialah bebas dari api neraka insyaAllah.

Marilah kite semua mengambil peluang dalam bulan nie terutamanya untuk meningkatkan amalan semua :D haaa, korang dah juzuk bape dah? Ni yang risau beno ni, risau tak dapat nak khatam masa raya tu :( orang lain semua seronok dah khatam, sy lak, raya ke berape kang, baru seronok sebab khatam, ayyoyo. Tapi tak pe la, better late than never kan? hehe nak sedapkan hati sendiri :P


Yup, create yourself :D nie dah lama dah amik gambar buku nie, buku nota je, kat MPH kot

Tajuk once upon a time nie, sebab nak cite yang pasai pa sy tak update blog je, hehe. Sekarang la baru ada masa nak update blog, sorry sangat2 sbb dah biarkan blog yang ehem2 comel nie, bersawang, hehe. Sedih gak la, bila tak update, tak de sape jalan2 kat sini, iskh2 T_T. Jom clearkan semua sawang2 tu.

Sebenarnya, sekarang nie, sy jadi domestic engineer aka suri rumah. Sebab kan cuti, mak dan ayah keje, so budak baik nie la yang basuh baju, kemas bilik, prepare untuk makanan berbuka. Lepas tu, before2 nie lak, mak tak sihat, dan masuk wad pulak, tu yang tak menyempat nak update. Tapi sekarang mak dah oklah sikit dan sy pun happy :D baru la senang hati update blog.

Masa kat rumah, ada masa sikit, ajak my fren, Syahirah buat cupcake. Haaa tu yang untuk wordless wednesday letak gambo RED VELVET CUPCAKE. Buat sendiri bersama member tuu :D Nanti la sy buat satu entri khas untuk resepi RVC nie ye :D

Lagi satu nak cakap pasai once upon a time nie, pasal handphone. Act sy adalah antara orang yang pakai bb :P erkk cam pelik lak statement nie, haha. Dah pakai dekat tiga tahun, bb curve, start pakai after spm. Masa tu, bila kawan tengok handphone, ramai la jugak yang tak mengetahui kewujudan handphone nie. bb kan besaq sikit, sedap je genggam :P

Dan setahun kemudian la jugak, baru la bb nie popular. So banyak laaaaa bb yang lagi baru. Oleh itu, bb curve yang sy pakai nie, agak super duper senior la, sampai nak cari casing pun dah takde :( Sekarang nie cadang nak tukar phone, ke buah epal, hehe. Tapi macam tak de masa je nak settle kan, huuuuu. Tengok la macam mana...

Banyak sangat la idea nak tulis entri, nanti la kite sambung ye :D

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa

4 comments:

Aimifiqa said...

selamat bpuasa.

Heidi Shafiq said...

nanti beli fon epal 2 bijik ye.. kasi aku satu.. :P

Syafiqa said...

Aimifiqa: tq tq, selamat berpuasaaa :D

Heidi Shafiq; haha cam tu lak ek? tak mau, tak mau :P

Amirah Suhana said...

waaaaa bb :) hehee