15 August 2011

Apabila ahli syurga berkata-kata





Assalamualaikum,

First of all i wanna say, thousands of thanks so Ben Ashaari, coz i joined his segment entitle BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK? And the result? Although some of them just drop by and comment, but not to forget, some of them even gave a brilliant ideas about how to improve on how my blog's appearance. Thanks again :D Do drop by and give your excellent comment again ya :D Really appreciate those thought :D

Haaa dah habis pun syarahan terima kasih dari saya. Ok, kalau ikut tajuk di atas suspen tak? Ahli syurga? Siapa ahli syurga? Oklah nak cakap pasal my sis, yang sangat cute. Tapi mesti semua akan tertanya-tanya. Nape pandai2 je cakap ahli syurga. Sebab my mum kata, mereka yang belum baligh lagi ialah ahli syurga, diorang jujur dan kalau diorang mintak doa, insyaAllah termakbul :D tapi seram juga nak cakap pasal nie, sebab takut tersalah pulak :D

Sebenarnya, nak cakap pasal my little sis, tahun nie, berpeluang tengok dia berpuasa, ye la, sebelum-sebelum nie, kat asrama la, sana la, sini la. Masa hari ketiga berpuasa, masa tu adalah dalam 8-10 minit nak berbuka. My little sis tu, mungkin dah lapaq sangat, n guess what? Dia cakap "entah entah, orang yang azan tu, tertido, tu yang dia lambat azan".

Ya rabb, hahahah si kakak dia aka ME, yang mendengar, terus tergelak sambil terbatuk-batuk sebab rasa tak boleh blah. Boleh pulak cakap macam tu, hehe. Dia memang cute, pandai bercerita. Suka tengok mimik muka dia, so cuteee, baru tujuh tahun :D

She's cute, she's adorable but also she know how to make you laugh :D



Till we meet again,
xoxo
Syafiqa

3 comments:

Maya Lisa said...

blog sayang cantikk.. comel.. tak macam blog maya dai je syang ^^


hum ! good luck sayang ! mekash kritik maya ye sayanggg ^^

puanbee said...

hehe sama umur dgn anak saya yg sulung memang banyak cakap depa nak buka puasa je manjang !

Syafiqa said...

Maya lisa; sama2, tak de apala, sekadar pandangan je :D

puanbee; tqqq sudi singgah, excited :D haah, betul2 macam2 diorg berdrama untuk berbuka puasa, hehe