26 August 2011

One of my greatest nightmare.





Assalamualaikum,

Hey there, ok. Nak cerita ni, lepas solat terawih tadi, mak mintak gi tesco. Beli sedikit barang2 makanan untuk sahur esok. Ok, tapi tengok2, abah bawak kete sy. Ayoyo, so mak kata, gunalah kereta mak. Ermmm, kereta mak agak lebar, power stereng(macam ni ke eja :p, hentam sajalah labu :P) tapi berat. Dan the best part was, sy sebenarnya rabun, n silau. So malam2 it's really troubling me, which the lights will irritate my eyes. Tapi gasaklah, sapa suruh, letak merata spek, pastu tak jumpa, hahahaha.

Pastu sampai Tesco, wat parking undur, gasak lagi :P tapi yeahhh berjaya. Ala undur je kot(dah lepas, leh la cakap kan).

Bila nak balik tu, masyaAllah, jam bukan main. Kereta tak bergerak, macam endless je :(. Tunggu2, pastu bagi jalan sini sikit, tak bagi jalan sikit. Sampai la akhirnya ke rumah dengan selamat.



Untungla, awak dan saya tak apa2. Untungla saya jaga awak lek lok, haha :P

Tapi apa yang nightmare nya? Nightmare tu, sebab kereta tu lebaq, so macam tunggu bunyi streeettt, ala2 TERcalarkan kereta tu. Itulah yang one of my greatest nightmare, takut tercalaqkan kereta mak :D bawak dengan penuh berhati-hati dan ketaq lutut, XD

Overall, 4 bintang :D haha, yelah sebab malam lagi, ayoyo, gagahlah kan. Paling tak suka, bila dah dalam jam2 nie, ade lak yang nak amik kesempatan dan go against the traffic. Ermm memang tak bagi peluang ritsect la, eh, tak bagi jalan la.

So kepada anda semua, walau macam mana jam pun, jangan la, go against the traffic, atau senang2 je memotong sampai depan. Orang belakang marah tau, dan kalau 44 orang kata, yang si duk memotong tu, hidup tak lama, malaikat kata amin, haaaa senang je nauzubillah nyawa terbang. So ingatlah orang yang tersayang :D

Lagi satu, kalau mak yang suruh, insyaAllah selamat pergi dan selamat balik :D

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa

4 comments:

cik sue ;) said...

sue langsung xbole drive..heeeee~~

kagum..huhu.

Syafiqa said...

cik sue ;)- it's ok, nanti2 insyaAllah blaja drive, n boleh jadi seorang pemandu yang berhemah + expert :D

ღpanda_onchairღ said...

perghhh ,
syiqa . kau bawak lagi expert kan ? keh3 .
eh asal xjumpe pon kat tesco tadi ??
ramai sgt orang kot .
aku g ctu gak tadi . kalau jumpe , aku bawak g mcd dah .
serius . tapi xjumpe . nak mcd okehh . huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Y.y

Syafiqa said...

Fanadd; haha cuak kot, expert :P oklah kot. alaaa tak jumpe lak, btw nasib baik gak, sbb kite pakai tudung instant je kot, segan :D haha tapi sayang lak, kalau tak, leh dapat mcD freee :D