27 August 2011

How could i forget that, Saturday is a NO PLASTIC DAY!





Assalamualaikum,

Ok, kejadian ni berlaku pada Sabtu lepas,

Lokasi; Tesco
Waktu; tak pasti, tapi masa tu dah kat cashier, nak bayar.
Bersama; My ahli syurga :D

Orang depan kami yang tengah bayar barang, tiba2 last sekali, dia ambik beg, gambar transformers(yang ala2 green bag tu) dan bayar. Dalam hati saya berkata, "Rajinnya dia beli beg tu, :D"

Pastu tengok cashier, satu barang pun dia tak letak dalam beg plastik, hati saya berkata lagi, "eh plastik habis ek". Then, it's trigger my mind, dan terus dengan kalutnya, tanya ahli syurga. " hari ni, hari apa? Sabtu ek?". Dia pun menjawap, haah. Ayoyo, how could i forget that, T.G.I.F. ehh apekah, i mean, Saturday is a NO PLASTIC DAY!.

Selalunya bawak handbag :p hehe macam dah besaq lak, dalam tu adalah beg shopping yang leh lipat2 tu, tapi on that day, tak bawak. Terus jadi macam orang depan tadi, dengan kalutnya amik 2 greenbag, dan bayar. Ohhh, melayang 8 hengget ku. Bukan apa, selalu kalau shopping, mesti bawak, banyak2 shopping beg, sebab kat TESCO, dapat point. Tapi yeah, on that day, lupa pulak :(



Ni lah, my shopping beg, cepat kata comel. Sapa kata tak comel, sangatlah tak COOL, XD


My first Green Bag, :D beli dua, jadi 8 hengget, satu rm 3.99 kot, kalau x silap la, kalau silap sorry :D

So ingatlah anda semua yang, SATURDAY IS A NOOOO PLASTIC BAG! Nak BB? Klik sini

Till we meet again,
xoxo
Syafiqa


4 comments:

Aimifiqa said...

samela. baru je balik dari tesco ni. hihi. tak bwak beg pun. tapi nasib baik sikit je beli brg

Syafiqa said...

haha kite last week, tu pun ramai betul org, trolley pun habis, so mmg no choice la :P beli la jugak that green bag

cik sue ;) said...

sue penah kne. gler kalut.haha..

tag.. tag..hehe.. koin eh..
http://sueunnie.blogspot.com/2011/08/ummi-1st-lucky-draw.html

Syafiqa said...

cik sue ;) - sama la, kalut gak :D ok, akan syafiqa tengok nanti :D tq